Utfordringer med Ebola fikk legen til å bli gründer

-I 2014 var jeg ansvarlig for å planlegge beredskap rundt transport av smittede, og var endel av teamet som jobbet med ebola. Det var da idéen til EpiShuttle kom. Jeg erfarte at det tilgjengelige utstyret ikke fungerte, sier Fridtjof Heyerdahl, akkuttlege og gründer.

Fakta
Oppstart: 2015
LEDER: fRIDTJOF HEYERDAHL
Innhentet kapital: Privat NOK 16 mill.
Antall ansatte: 2

www.epiguard.com

I første kvartal 2017 håper Heyerdahl at en CE-merking av transportisolatoren er på plass, slik at salg til sykehus, hjelpeorganisasjoner og det militære over hele verden kan komme i gang.

Prominent personell og pris

I løpet av høsten 2016 har den hvite, grå og turkise isolatoren fått massiv oppmerksomhet fra den norske regjering og kongehuset; Erna Solberg testet den ut under Cutting Edge, Kronprins Haakon Magnus og helseminister Bent Høie gjorde det samme under åpningen av helseinkubatoren Aleap, og finansminister Siv Jensen besøkte fabrikken i Fredrikstad der transportisolateren produseres.

I desember 2016 gikk i tillegg Heyerdahl seirende ut av DNB sin helseinnovasjonspris på én million kroner – og EpiGuard kan smykke seg med å være den mest lovende og innovative helsebedriften i landet.

– Hvordan har dere oppnådd denne oppmerksomheten, og hva betyr den for dere?
– Vi har bevisst søkt oppmerksomheten fordi vi mener dette er veien å gå for en ung aktør for å bli tatt seriøst, for å utvikle produktet raskere og ikke minst for å posisjonere oss i markedet, sier Heyerdahl og fortsetter;
-Jeg tror grunnen til at vi har kommet gjennom støyen og lyktes med å få oppmerksomhet, er at vi har utviklet et iøynefallende produkt med flott design som er laget for noe som egentlig er skremmende; å frakte pasienter smittet med potensielt svært dødelige sykdommer, sier Heyerdahl.

Utviklet i samarbeid med Inven2

Epiguard, selskapet som er satt opp for å utvikle transportisolateren, er etablert i samarbeid med Inven2. Heyerdahl var akuttlege ved Oslo universitetssykehus i 2014 under Ebola-epidemien, og han fikk med seg gode kollegaer derfra for å virkeliggjøre idéen.
– Vi meldte da inn transportisolatoren til Inven2 som en arbeidstakeridé. De tente, og har siden bidratt med bistand til søknader til ulike støtteordninger, patentbeskyttelse og er i dag aktive medeiere av selskapet, sier Heyerdahl.

I tillegg har Eker design og Hansen Protection vært avgjørende industripartnere.

Utålmodig gründer

Selv om veien fra idé til produkt snart er på markedet ikke har tatt mer enn drøye to år, er Heyerdahl utålmodig på vegne av produktet sitt og han ville gjerne sett det i bruk enda raskere.
– Det er et stort medisinsk behov for transportisolatoren, så jeg vil ha den ut i verden nå, avslutter Heyerdahl.

EpiGuard i media

https://dnbfeed.no/bedrift/en-skikkelig-vitamininnsproytning/
https://dnbfeed.no/bedrift/kjempet-mot-ebola-og-fikk-en-lys-ide/

Epishuttle