OffPad - produktbilde

70 prosent av all datakriminalitet skjer fordi du logger på mobiltelefonen og operativsystemene der, mens du er online. Det gjør at hackere enkelt kan komme seg inn en bakdør og få tilgang til sensitive data.

-Vi har utviklet en hardware-basert løsning hvor vi flytter sensitive data gjennom vårt programmeringsgrensesnitt, såkalt API, til et mobildeksel som ikke er tilknyttet internett. Dekselet har en egen prosessor og sørger for en ekstra trygghet mot datakriminalitet, sier Jan-Erik Skaug, som leder Offpad.

Sammen med Petter Taugbøl driver han selskapet, som ble opprettet våren 2017 sammen med Inven2.  De har allerede utviklet en prototyp av produktet, og er nå i ferd med en hente inn midler til videre utvikling.

Unik, patentert løsning

Dekselet og teknologien er basert på en idé fra professor Audun Jøsang ved Institutt for Informatikk ved Universitetet, og er så utviklet gjennom et Eurostarsprosjekt med akademiske og industrielle partnere fra Norge og Frankrike.

-Det finnes ingen slik løsning på markedet i dag. Vi fikk innvilget et patent i USA i 2017 og et annen patentsøknad er i siste fasen av patentprosessen, sier Skaug.

Selskapet skal arbeide gjennom ulike teknologipartnere for å få til en kundevennlig og sømløs integrering med nettverkssystemer til bedrifter. Offpad ser for seg at bedrifter og myndigheter med e-helse og andre sikkerhetskritiske applikasjoner blir de første kundene.

-Vi er nå i en fase hvor fokus er på fullføring av et kommersielt produkt og hvor vi jobber med å sette opp testkunder og krevende brukergrupper, sier Skaug.

Inven2 ser fram til å bidra til å utvikle bedriften videre, og har stor tro på løsningen.

-Offpad sin tilgangsstyringsløsning er spennende fordi den gir vesentlig bedre sikkerhet samtidig som den er enkel å bruke og kan tilbys til en konkurransedyktig pris, sier Bjarne Tvete, som er Business Development Manager i Inven2.

Les mer

OffPad: https://www.offpad.org/

OffPad er en forkortelse for Offline Personal Authentification Device.

OffPad produktbilde