• Norsk
  • English

Cutting Edge festivalen tar framtida på pulsen

Cutting Edge festivalen har på kort tid etablert seg som en festival som teknologinteresserte valfarter til for å få med seg de nyeste trendene globalt. I år er fokuset på hvordan vi kan bruke teknologi til å skape en alternativ framtid.

 

Cutting Edge festivalen er én av Norges største teknologi- og forskningsfestivaler og har etablert seg som et av signaturarrangement for tekinteresserte i hele Norge. Datoen for årets festival er  24. oktober, stedet er Forskningsparken på Gaustad.

I fjor samlet forskning- og teknologifestivalen over 1000 mennesker, og arrangørene tror på enda flere deltagere i år. Årets konferansier er i tillegg et trekkplaster i seg selv, nemlig Andreas Wahl kjent fra NRK programmene «Med livet som innsats» og «Folkeopplysningen».

 

Teknologioptimisme for en bedre verden 
I år er temaet for festivalen Alt. Future, alternativ framtid, med vekt på:

  • SUSTAINABLE HEALTH
  • NEW ENERGY – BETTER WORLD
  • OCEAN OF OPPORTUNITIES
  • MAN & MACHINE – A LOVE STORY

«Vi er veldig fornøyd med programmet for 2019 og har fått med oss topp navn til både å presentere og moderere debatter om disse viktige temaene», sier Jannicke Kristoffersen, ansvarlig for Cutting Edge festivalen i Inven2.

Inven2 arrangerer festivalen sammen med Oslo Tech, Conventor og Universitetet i Oslo.

«Vi ønsker å få fram at ved å satse på teknologi og forskning, så kan vi snu en negativ trend, der verden står i fare for å bli ødelagt. I vår alternative fremtid så klarer vi å utvikle vaksiner, energi og annen teknologi som gjør at mennesker og jorda lever i harmoni» sier Kristoffersen.

 

Suksessfull partnering
Inven2 har en rekke viktige delarrangementer på årets Cutting Edge festival.

Matcmakingen er én av dem, der formålet er å legge til rette for 1:1 møter mellom deltagerne på festivalen, og gjerne mellom forskere og industri. Matchmaking ble arrangert for første gang for to år siden, og har blitt en viktig del av festivalen.

«Vi får virkelig gode tilbakemeldinger fra deltakerne på matchmakingen, så vi ser fram til å gjenta suksessen i år», sier Lise Rødsten, ansvarlig for industrisamarbeid i Inven2.

Hun er tilgjengelig for bistand med matcmakingen, og alle forskere som jobber ved Universitetet i Oslo og Oslo universitetssykehus får delta gratis på Cutting Edge om de deltar på matchmakingen.

I tillegg vil Inven2 arrangere Inven2Pitch og presentere lovende prosjekter innen utvikling av morgendagens kreftbehandling, samt at vinnerne av Inven2Start vil pitche. Og, som om ikke dette var nok, vil vinneren av Idéprisen annonseres, og han eller hun vil motta hele 250.000 kroner til å utvikle sin idé.  

 

 Les mer:

  • Inven2 arrangerer Cutting Edge sammen med Oslo Tech, Conventor og Universitetet i Oslo.
  • For mer informasjon om matchmakingen og hvordan du registrerer deg, les her
  • Les mer om fjorårets matchmaking her

 

www.cuttingedgefestival.no