• Norsk
  • English

News

Ønsker virtuelle studier til Norge

Inven2 håper at vi snart kan starte såkalte virtuelle kliniske studier på oppdrag fra industri i Norge. Virtuelle kliniske studier innebærer utstrakt bruk av digitale verktøy for å samle inn dataene som er nødvendig for at et legemiddel kan godkjennes. Oslo universitetssykehus og legemiddelfirmaet Bristol Myers Squibb (BMS) er veldig positive.

EpiGuard med distribusjonsavtale i USA og Canada

Koronapandemien har ført til en massiv etterspørsel etter EpiShuttle, en transportisolator, utviklet av Inven2s porteføljeselskap EpiGuard. Nå skal EpiShuttle innta Nord-Amerika, etter at selskapet nylig signerte en distribusjonsavtale med det amerikanske selskapet LifePort.

Foto: EpiGuard

Idéprisen 2020 går til smittevern mot koronaviruset

Lege Max Temmesfeld ved Akershus universitetssykehus går sammen med sine to medgründere, Håvard Hoelsæter og Mikael Omlid, av med seieren for årets Idépris 2020 pandemiutgaven. Trioen har på rekordrask tid utviklet en løsning som gjør kirurgiske hjelmer smittesikre for koronaviruset.

Idéprisen 2020 - annonsering av vinnerne

Til søknadsfristen 20. april fikk Inven2 inn hele 49 idéer fra forskere og ansatte ved Universitetet i Oslo og sykehusene i Helse Sør-Øst. Mange av idéene er utformet for å kunne løse utfordringer knyttet til den pågående koronapandemien.

Helsenæringens verdi 2020

Den norske helsenæringen hadde en samlet omsetningsvekst på 4,7 prosent i 2018. Rapporten dokumenterer at denne veksten særlig var drevet av store selskaper i den norske helseindustrien. Bedriftene i alle bransjene i helsenæringen rapporterer om ytterligere vekst 2019, noe som resulterer i et vekstestimat for næringen som helhet på 6,2 prosent for 2019 – dette er høyere enn næringens gjennomsnittlige årlige vekst for de siste ti årene.

Vaccibody satser på infeksjonsmedisin

Vaccibody har til nå konsentrert seg om å bruke sin teknologiplattform til å utvikle kreftvaksiner. Lovende kliniske data fra denne utviklingen har lagt grunnlaget for at selskapet nå også satser på vaksiner mot infeksjonssykdommer. En nyhet som ble godt mottatt da den ble sluppet midt i den pågående koronapandemien.

Helse Sør-Øst lyser ut innovasjonsmidler

Helse Sør-Øst utlyser innovasjonsmidler til nye løsninger knyttet til testing av koronainfeksjon. 

Det utlyses midler til forskningsbasert innovasjon rettet mot nye løsninger for diagnostikk, herunder:

Presåkorn til start-ups

I disse koronatider vet vi at mange start-ups sliter med å skaffe kapital. Inven2 inviterer derfor start-ups som er medlemmer av  Oslo Cancer Cluster/Oslo Cancer Cluster Incubator, Norway Health Tech, Aleap, The Life Science Cluster, ShareLab, Nansen Neuroscience Network, Norin samt selskaper som er etablert av Inven2 AS til å søke om presåkornkapital.

Vi vil ha din idé

Inven2 arrangerer nå en ekstraordinær idékonkurranse på grunn av den pågående pandemien. Har du en god idé til et innovativt produkt eller tjeneste? Bli med på Idéprisen og vinn 100.000 kroner, rådgivning og hjelp til å ta idéen videre ut i markedet.

Fullt fokus på forskningsideer som kan bidra

De fleste i Inven2 jobber nå fra hjemmekontor på grunn av den pågående koronapandemien.
–Vi prioriterer å gi rask vurdering til idéer som kan bidra til å hjelpe på i den alvorlige situasjonen verden befinner seg i nå, sier Ole Kristian Hjelstuen, administrerende direktør i Inven2.

Pages