Epiguard med distribusjonsavtale i USA og Canada

Epishuttle
Foto: EpiGuard.
13. mai 2020
Koronapandemien har ført til en massiv etterspørsel etter EpiShuttle, en transportisolator, utviklet av Inven2s porteføljeselskap EpiGuard. Nå skal EpiShuttle innta Nord-Amerika, etter at selskapet nylig signerte en distribusjonsavtale med det amerikanske selskapet LifePort.

EpiShuttle er en transportisolatorer som trygt kan transportere pasienter som er smittet av infeksjonssykdommer som Covid-19, tuberkulose, ebola eller andre svært smittsomme infeksjonssykdommer, uten å spre smitten til helsepersonell eller andre.

Legen Fridtjof Heyerdahl ved Oslo universitetssykehus fikk idéen til transportisolatoren etter at han i 2015 var med å frakte en norsk lege smittet med Ebola fra Sierra Leona tilbake til Oslo universitetssykehus.

NBC nyheter om transportisolatoren:
Omtaler EpiShuttle som en av de smarteste transportløsningene i dagens pandemiherjede verden.

Ettersom koronapandemien ble et faktum verden over i mars 2020, har etterspørselen etter transportisolatoren vært enorm. Inven2s porteføljeselskap EpiGuard solgte i april 2020 flere transportisolatorer til Forsvaret i Skottland, Norge og Danmark for å frakte pasienter smittet med koronaviruset. Den tyske luftambulansetjenesten, «DRF Luftrettung», har også kjøpt inn Epishuttle.

EpiShuttle blir nå også tatt i bruk i i luftambulanser i USA og Kanada gjennom den nye distribusjonsavtalen med LifePort.

 

Les mer: