Gode nyheter fra Inven2

Teamet som jobber med kliniske studier i Inven2. Foto: Jannicke Kristoffersen
23. november 2022
Denne uken ble klinisk studieavtale nummer 154 så langt i år signert. Det er ny rekord.  I tillegg har Inven2 signert avtale med alle sykehusapotekforetakene i Norge.

Denne uken ble klinisk studieavtale nummer 154 signert med et industriselskap signert. Det er all time high! Det betyr at det nå pågår 449 kliniske studier, også det ny rekord for sykehusene Inven2 betjener.

I dag ble det også signert avtaler med sykehusapotekforetakene i Norge. Det betyr at fra og med 1. januar vil Inven2 dermed være ansvarlig for håndtering av avtaler med industri på vegne av alle de 31 HF-eide sykehusapotekene vi har i Norge.

Siri Kolle er ansvarlig for kliniske studier i Inven2. Hun mener dette er en viktig milepæl for kliniske studier i Norge da dette vil gjøre det enklere for både industri og apotek å starte studier.

-Industrien vil ha «en dør inn» for alle apotekavtaler og en forhandling uavhengig av hvor mange apotek som deltar i studien. Samtidig vil det være ressursbesparende hos apotekene når dette arbeidet samordnes. I sum mener vi at dette vil bidra til å gjøre Norge til et mer attraktivt land for studier, sier Kolle.

Siri Kolle

Siri Kolle er ansvarlig for kliniske studier i Inven2. Foto: Inven2/Moment Studio.