PharmaChip vant pitche-konkurransen på Aleap Bootcamp

Foto: Aleap
11. desember 2023
Aleap Bootcamp er et program hvor forskningsprosjekter og tidlige helsebedrifter får introduksjon til relevante temaer innen innovasjon og kommersialisering. Programmet ble gjennomført for andre gang, også denne gang med Veksthuset for verdiskaping og Inven2 som partnere.

Over en periode på to og en halv måned har deltakerne fra ulike bakgrunner engasjert seg i intensiv opplæring og utvikling. Programmet fokuserte på viktige områder som utvikling av verdiforslag, strategi, IPR, innhenting av kapital og organisasjonsstyring, samt å forbedre presentasjonsevner.

Programmet ble avsluttet med en pitching-konkurranse, hvor deltakerne fikk muligheten til å presentere sine innovative idéer. Konkurransen ble vunnet av Steven Ray Wilson fra det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiO og Frøydis Sved Skottvoll fra SINTEF Digital gikk av med seieren. De imponerte juryen med sitt forskningsprosjekt, PharmaChip, som er en bærbar enhet for måling av medikamenter i organoider. Gruppen ble belønnet med en pris på 25 000 NOK fra Inven2 som skal gå til videreutvikling av teknologien.