Jens Halvard Grønlien er ansatt som ny Vice President for innovasjonsteamet i Inven2

17. november 2020
Inven2 er veldig glad for å ønske den nye Vice President Innovation, Jens Halvard Grønlien, velkommen. Grønlien kommer fra stillingen som medisinsk direktør i GSK. Han begynner i jobben 1. februar og tar over etter Jonny Østensen.

 

–  Vi er svært tilfreds med å få Halvard med på laget. Men sin brede bakgrunn og store nettverk fra industri, forskning og innovasjonsvirksomhet vil han styrke innovasjonsteamet vårt, sier administrerende direktør i Inven2, Ole Kristian Hjelstuen.

Grønlien er utdannet biolog med nevrofysiologi som spesialfelt. Han har tidligere hatt flere ulike posisjoner i legemiddelselskapene Abbvie og Abbott. Han har vært forsker, ledet utviklingsprosjekter i oppstartselskap, sittet i styret til Nansen Neuroscience Network, deltatt i ekspertpaneler for prosjektsøknader og sitter i dag i helseporteføljestyret i Forskningsrådet, i nasjonal referansegruppe for Horizon Europe og leder komitéen for innovasjonspolitikk i LMI.

–  Jeg er glad over å ha fått denne muligheten og ser frem til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver. I flere år har jeg engasjert meg i å styrke kulturen for entreprenørskap i de akademiske fagmiljøene. Vi er inne i en spennende tid hvor dette adresseres med tydelige politiske føringer og en ambisjon om å skape flere kunnskapsbaserte arbeidsplasser. Inven2 vil spille en viktig rolle for få dette til og jeg gleder meg til å bli med på laget, sier Halvard Grønlien.

Grønlien tar over stillingen som VP Innovation etter Jonny Østensen som har bekledd stillingen siden etableringen av Inven2 i 2010. Østensen som fylte 67 i september, vil fortsette å jobbe 1-2 dager i uken som rådgiver i Inven2.