Oslo myelomatosesenter har på ti år blitt Nordens største behandlingssenter for myelomatose. Siden staren har senteret gjennomført 62 kliniske studier og inkludert over 900 pasienter, noe som både gir norske pasienter tilgang til ny behandling og sparer helsevesenet for betydelige kostnader.
Historien til myelomatosesenteret begynte i 2013 da initiativtaker Fredrik Schjesvold innså at Norge lå langt bak i behandlingstilbudet for myelomatose. Han tok kontakt med Geir Tjønnfjord ved Oslo universitetssykehus, og fikk raskt støtte til å etablere et kompetansesenter. I dag er Oslo myelomatosesenter det største i Norden og blant de fem ledende i Europa.
Suksessfaktorene er blant annet Schjesvolds strategi om å samarbeide tett med legemiddelindustrien og rask og god pasientinkludering. Senteret gir pasienter tilgang til avanserte terapier som CAR-T cellebehandling, og har påvirket norsk lovgivning for å muliggjøre denne behandlingen. I tillegg har Oslo myelomatosesenter redusert kostnadene for helsevesenet gjennom studiebaserte behandlinger. I følge en vitenskapelig publisert artikkel har dette spart Norge for over 270 millioner kroner i årene 2015 til 2021.
Oslo myelomatosesenter planlegger videre ekspansjon til Oslo Science Hub i 2030. Schjesvolds mål er å kunne tilby en studieplass til alle norske myelomatosepasienter, og han bygger nå et større team for å videreføre senterets arbeid og forskning i årene fremover.