Sander Tufte inn i Inven2

Foto: Jannicke Kristoffersen, Inven2
29. august 2023
I seks måneder vil Sander Tufte, med bakgrunn fra både Forskningsrådet, Innovasjon Norge og helsenæringen, ha virke i Inven2 som en «Entrepreneur in Residence».

Tufte skal jobbe i Innovasjonsavdelingen med innovasjonsprosjekter i både tidlig- og sen-fase, og spesielt bistå med tilgang til finansiering fra virkemiddelapparatet.  

Han kommer fra Forskningsrådet der han først ledet avdelingen for Innovativt Næringsliv, og så avdelingen for Virksomhetsstyring.

Ole Kristian Hjelstuen, administrerende direktør i Inven2 sier i en kommentar:

Jeg ønsker Sander Tufte velkommen som entrepreneur-in-residence i Inven2. Sander er en svært kompetent og erfaren person innen kommersialisering fra forskning som vi er glad for å få på laget. Jeg tenker dette er en vinn-vinn situasjon: Inven2 kan lære av Sanders lange erfaring fra Forskningsrådet og som representant for Innovasjon Norge i Boston, USA, mens Sander vil ha nytte av forretnings- og startupkompetansen i Inven2. På denne måten bygger vi til sammen enda litt mer kapasitet for nytt næringsliv i Norge.

Tufte på sin side gleder seg til å komme i gang med sitt opphold, og sier:

Inven2 er en betydelig innovasjonsaktør med et viktig samfunnsoppdrag. Løsningene på flere av samfunnsutfordringene våre ligger i kommersiell bruk av ny kunnskap fra fremragende forskning som den som gjøres ved Universitetet i Oslo og i Helse Sør-Øst. Jeg, som Inven2, gløder for forskningsbasert innovasjon, og håper at mitt nettverk og erfaring på dette området vil være til nytte for Inven2s innovasjonsoppdrag som inkluderer forretningsutvikling og mentoring.

 

Kontaktdetaljer til Tufte:

E-post: sander.tufte@inven2.com
Mobil: +47 41 24 18 69