Vellykket NorTrials-møte i København

Foto: NorTrails.
3. mars 2023
Torsdag 2. mars møttes norske gastroenterologer, studiesykepleiere og representanter fra global legemiddelindustri i regi av NorTrials på den norske ambassadørens residens i København. Møtet var i regi av NorTrials, Innovasjon Norge og Kongelig norsk ambassade i København, og i samarbeid med Inven2, LMI og Melanor. 

Møtet ble arrangert i forbindelse med ECCO (European Crohn’s and Colitis Organisation)-kongressen. Målet med NorTrials-satsingen er flere kliniske oppdragsstudier ved norske sykehus, for å gi pasienter i hele landet bedre tilgang til utprøvende behandling.

Ambassadør Katja Christina Nordgaard åpnet møtet. Videre fikk vi presentasjoner fra leder av NorTrials koordinerende enhet Signe Fretland, og fra Rasmus Goll, leder av NorTrials-senteret for fordøyelsessykdommer, samt vi fikk lansering av NorTrials promoteringsvideo.

Etter presentasjonene var det satt av god tid til mingling og nettverksbygging. Stemningen var god og mange nye kontakter ble opprettet, som forhåpentligvis vil resultere i at industrien vil legge flere studier til Norge framover.