dHealth med nye kunder

Foto: dHealth.
4. april 2024
Selskapet dHealth ble startet i 2020 som en spin-off av forskning ved Oslo universitetssykehus. Nå er selskapet godt i gang med å utvikle apper for nye kunder. En av dem er Akuttklinikken ved Ullevål sykehus.

dHealth er en innovativ aktør innen digital helse, som fokuserer på utviklingen av kunnskapsbaserte apper for stress- og smertemestring.

Nå har de fått nye kunder som de skal skreddersy apper for basert på eksisterende teknologi og erfaring.

-Vi skal lage en app for pasienter som har vært gjennom operasjoner etter bilulykker, lårhalsbrudd og tilsvarende. Disse pasientene er ofte veldig usikre etter inngrepet, og appen skal tilby dem god og kvalitetssikret informasjon, sier Henrik Børsting Jacobsen.

Målet er at appen skal være klar til bruk over sommeren i år. Det er omtrent 900 pasienter bare ved Ullevål som kan ha nytte av appen, og Børsting Jacobsen sier den vil være skalerbar til andre sykehus i Norge og utlandet når den er klar.

-Vi valgte dHealth som samarbeidspartner siden de allerede med appen Epio for smertepasienter har vist at dette er et felt de kan. De har en god løsning for sikkerhet, design og informasjonsdeling, sier Børsting Jacobsen.

Han synes samarbeidet med dHealth har vært veldig bra, og berømmer dem for å fleksible og greie å forholde seg til.

En annen kunde selskapet nylig har fått er Kvinneklinikken der de skal utvikle appen MumCare.

Henrik Børsting Jacobsen, OUS/UiO. Foto: Universitetet i Oslo

 

Gøy med fremgang

Gründer og daglig leder i selskapet er Thomas de Mora. Han har 30 års erfaring med forretningsutvikling ande steder, før han startet i dHealth for noen år siden.

-Det er veldig gøy å få inn nye kunder som er så fornøyde og fine å samarbeide med. Vi har god dokumentasjon på at appene fungerer fra forskning utført ved Oslo universitetssykehus. Appene er forankret i kognitiv adferdsterapi og evidensbasert forskning. De tilbyr brukere en dypere forståelse og ferdigheter for selvstyring innen områdene stress, smerte og vektkontroll, sier de Mora.

Thomas de Mora

Thomas de Mora er CEO i dHealth. Foto: dHealth.

 

Det er også interessant å se at rammeverket som er utviklet kan brukes i mange forskjellige FoU prosjekter, uavhengig av målgruppe. Det å kunne tilby et generisk app-rammeverk som gjør at nye FoU prosjekter kan materialiseres kostnadseffektivt og smidig håper vi også andre miljøer vil sette pris på.

Inven2 investerte selv i selskapet i desember 2023, da de fikk inn med en halv million kroner.

 

Les mer om dHealth på hjemmesiden deres her.

Les om oppstarten av dHealth i denne saken fra desember 2020.