Ole Jørgen Kaasbøll er «Årets Innovatør»

20. juni 2022
Inven2 delte for første gang noensinne ut prisen «Årets Innovatør» på Innovasjonsdagen 2022. Den første til å motta utmerkelsen er forskningssjef Ole Jørgen Kaasbøll i oppstartsselskapet Tribune Therapeutics.

«Årets Innovatør» er en ny pris som Inven2 ønsker å dele ut årlig på Innovasjonsdagen til en forsker som har gjort en særlig oppdagelse og innsats for å kommersialisere forskning.

I år gikk utmerkelsen til Ole Jørgen Kaasbøll.

Kaasbøll er forskningssjef i selskapet Tribune Therapeutics, et selskap han har vært med på å etablere basert på egen forskning. Han har bakgrunn som lege og forsker i gruppen til professor Håvard Attramadal ved Institutt for Kirurgisk Forskning ved Oslo universitetssykehus og Universitet i Oslo. Det er grunnforskning herfra som er bakgrunnen for et molekyl Tribune utvikler som ny behandling av ulike typer fibrose, arrvev, i kroppen.

Les mer om Tribune Therapeutics i denne artikkelen «Flying start for fibrosefirma» på Inven2 sine nettsider eller artikkelen «Storinvestorer inn i norsk biotekforskning» på E24.

-For meg var det veldig hyggelig å få denne prisen fra Inven2. Det er en fin synliggjøring av hva vi har oppnådd til nå og innsatsen som er lagt ned tidligere overfor familien, og via LinkedIn omtale, også nye kollegaer i industrien, sier Kaasbøll.

Han fikk overrakt prisen av VP for Innovasjon i Inven2, Jens Halvard Grønlien, som i sin begrunnelse påpekte følgende momenter som bakgrunn for utmerkelsen:

-Ole Jørgen Kaasbøll er målbevisst, uredd, ærlig og har stor arbeidskapasitet. Som lege har han et viktig klinisk fokus på forskningen, generell innsikt i sykdom, med fokus på fibrose. Som innovatør har han vært villig til å gjøre de riktige tingene etterspurt av både industri og investorer. I tillegg til dette har han den viktige egenskapen at han er kritisk til alt og alle rundt seg, og dermed ikke redd for å stille spørsmål ved etablerte «sannheter». Den kritiske sansen kombinerer han heldigvis med en stor evne til samarbeid og mottakelighet for andres synspunkter. 

Halvard Inven2

Halvard Grønlien, VP Innovation i Inven2, delte ut prisen til Ole Jørgen Kaasbøll. 

Fakta Tribune Therapeutics

  • Utvikler en behandling mot fibrose, arrvev, i kroppen
  • Etablert i 2020 av oppfinnerne Ole Jørgen Kaasbøll, Håvard Attramadal og Georg Vo Beiske, samt HealthCap og Novo. En lisens på videreutvikling av molekylet til behandling av fibrose ble forhandlet frem med Inven2 i starten av 2021
  • Spunnet ut av forskning ved Institutt for Kirurgisk Forskning ved Oslo universitetssykehus og Universitet i Oslo
  • Administrerende direktør er Georg Vo Beiske med bakgrunn fra Algeta, Bayer og HealthCap og forskningssjef er Ole Jørgen Kaasbøll
  • Utfører forskingen sin ved ShareLab i Forskningsparken
  • Har mottatt støtte fra BIOTEK2021-programmet til Norges forskningsråd og er en del av SPARK, innovasjonsprogrammet for livsvitenskap ved Universitetet i Oslo