Vaccibody lander ny toppavtale

23. november 2021
Vaccibody gjør det igjen, og lander nok en toppavtale. Denne gangen er avtalen med amerikanske Regeneron og den potensielle verdien er priset til 8,3 milliarder kroner. Avtalen dekker fem forskningsprogrammer innen både kreft og infeksjonssykdommer.

Vaccibody melder også at de nå skifter navn til Nykode Therapeutics. Nyheten er slått stort opp i norsk media i dag i både Dagens Næringsliv, E24 og Finansavisen.

I en pressemelding sier Agnete B. Fredriksen, innovasjons- og strategidirektør og grunnlegger av selskapet sammen med Bjarne Bogen og Inger Sandlie:

– Regeneron vil bli en fantastisk partner i det vi jobber mot å komme med ytterligere flere vaksiner basert på vår teknologiplattform til pasienter på raskest og bredest mulig måte, og komplementere ekspansjonen og akselereringen av interne programmer, sier hun i en melding.

Avtalen med Regeneron kommer litt over et år etter avtalen med Roche/Genentech som har en potensiell verdi på 6,7 milliarder kroner. Les mer om den her.

 

Fakta:

Regeneron er et amerikansk biotekselskap. Ni av selskapets legemidler har så langt fått godkjennelse av amerikanske legemiddelmyndigheter og de har en rekke produktkandidater under utvikling. Nesten alle av dem er utviklet i selskapets laboratorier.

Legemidlene og produktkandidatene selskapet arbeider med er rettet mot behandling av øyesykdommer, allergi og betennelsessykdommer, kreft, kardiovaskulære og metabolske sykdommer, blodsykdommer, infeksjoner og sjeldne sykdommer. Regeneron er notert på Nasdaq i New York med en markedsverdi på 69 milliarder dollar.

 

Les mer på Nykode Therapeutics sine nettsider.