VI VIL HA DIN IDÉ!

3. mai 2021
Inven2 er i gang med å høste inn ideer til årets Idépris. I år får vinneren hele 250.000 kroner, i tillegg til rådgivning og hjelp til å ta idéen videre ut i markedet.

«Idéprisen» er et årlig initiativ fra Inven2 for å få inn flere idéer fra dyktige forskere og for å prise dem som er mest innovative. Inven2 ønsker å få mer forskning ut til folket gjennom å utvikle produkter og tjenester med samfunnsnytte.

 

Søknadsfrist 28. mai

I år er idéprisen på 250.000 kroner. Det er mye penger som kan få den rette idéen til å blomstre. Søknadsfristen er 28. mai. De tre mest innovative ideene vil bli kåret av en fagjury. Idéprisen er åpen for alle ansatte ved Universitetet i Oslo og alle helseforetakene i Helse Sør-Øst innen alle faggrener.

«Vi ser at «Idéprisen» får forskere til å tenke over hvilken praktisk nytte deres forskning har og at andre stimuleres til å konkretisere idéer de kan ha tenkt på lenge», sier Jens Halvard Grønlien som er visepresident for innovasjon i Inven2.

 

Jens Halvard Grønlien, innovasjonssjef i Inven2, er klar til å kåre årets mest innovative idé.

«Idéprisen» åpnet innovasjonsdøren

Idéprisen er ment som en katalysator for å få de gode forskningsideene opp og fram i lyset – og videre ut på markedet. I og med at alle forskerne uavhengig av fagdisiplin konkurrerer, er spennet av vinnere stort. Bare de seneste årene har prisen gått til idéer innen IKT, biomedisin og fysikk.

  • I 2020 vant lege Max Temmesfeld ved Akershus universitetssykehus med sin idé om nytt smittevernutstyr mot koronaviruset.
  • I 2019 vant forskerne Christian Tronstad, Jonny Hisdal, Trond Jenssen, Inge Petter Kleggetveit, Ørjan G. Martinsen, Håvard Kalvøy og Ole Elvebakk ved Oslo universitetssykehus og Universitetet i Oslo med sin idé om en smartsokk for diabetikere.
  • I 2018 vant stipendiat Ijlal Loutfi ved UiO med sitt prosjekt SecureRun, et sikkerhetssystem for datamaskiner, slik at hackerne ikke får tilgang til vitale data.
  • I 2017 vant forskerne Jonas Skogestad og Magnus Aaronsen ved UiO og OUS «Idéprisen» for sin oppdagelse av en mulig ny behandling av hjerterytmeforstyrrelser. De har tatt et langt skritt nærmere kliniske studier på grunn av Idéprisen og bistand fra Inven2.

 

Så har du en god idé som kan bli til et produkt eller tjeneste: Ikke nøl. Gå inn på www.ideprisen.no nå og send oss din idé.