250.000 kroner til beste idé

19. april 2022
Inven2 er i gang med å høste inn ideer til årets idékonkurranse. Vinneren får hele 250.000 kroner, i tillegg til rådgivning og hjelp til å ta idéen videre ut i markedet.

«Idéprisen» er et årlig initiativ fra Inven2 for å få inn flere idéer fra dyktige forskere og for å prise dem som er mest innovative. Målet er å få mer forskning ut til folket gjennom å utvikle produkter og tjenester med samfunnsnytte.

Send inn idé her.

 

SØKNADSFRIST 11. MAI

I år er idéprisen på 250.000 kroner. Det er mye penger som kan få den rette idéen til å blomstre. I tillegg deles det ut to premier på 25.000 kroner. Søknadsfristen er 11. mai. De tre mest innovative ideene vil bli kåret av en fagjury. Idéprisen er åpen for alle ansatte ved Universitetet i Oslo og alle helseforetakene i Helse Sør-Øst innen alle faggrener.

Jens Halvard Grønlien er visepresident for innovasjon i Inven2.

«Med «Idéprisen» ønsker vi å få forskere til å tenke over hvilken praktisk nytte forskning deres har og formulere konkrete innovasjonsplaner som Invne2 kan bistå med å realisere», sier Grønlien.

Halvard Inven2

Jens Halvard Grønlien, innovasjonssjef i Inven2, er klar til å kåre årets mest innovative idé.

 

Vinneren annonseres på innovasjonsdagen

Nytt av året er at vinneren annonseres på Innovasjonsdagen 2. juni.

«Innovasjonsdagen er et arrangement for å feire alle de innovative forskerne vi jobber med. Forskere som står på for å få forskning og kunnskap omgjort til produkter og tjenester som kan komme samfunnet til nytte. Vi håper mange av våre samarbeidspartnere tar turen til Forskningsparken 2. juni for å bli med på feiringen», sier Grønlien.

Mer informasjon om Innovasjonsdagen og påmelding kommer.

 

«IDÉPRISEN» ÅPNET INNOVASJONSDØREN

Idéprisen er ment som en katalysator for å få de gode forskningsideene opp og fram i lyset – og videre ut på markedet. I og med at alle forskerne uavhengig av fagdisiplin konkurrerer, er spennet av vinnere stort. Bare de seneste årene har prisen gått til idéer innen IKT, biomedisin og fysikk.

  • I 2021 vant Kjell-Inge Gjesdal ved Ahus og NordicCAD, Carl Petter Skaar Kulseng ved NordicCAD, Vigdis Hillestad ved Ahus og Anne Eskild ved Universitetet i Oslo og Ahus prisen for sin idé til avansert teknologi for fosterdiagnostikk.
  • I 2020 vant lege Max Temmesfeld ved Akershus universitetssykehus med sin idé om nytt smittevernutstyr mot koronaviruset.
  • I 2019 vant forskerne Christian Tronstad, Jonny Hisdal, Trond Jenssen, Inge Petter Kleggetveit, Ørjan G. Martinsen, Håvard Kalvøy og Ole Elvebakk ved Oslo universitetssykehus og Universitetet i Oslo med sin idé om en smartsokk for diabetikere.
  • I 2018 vant stipendiat Ijlal Loutfi ved UiO med sitt prosjekt SecureRun, et sikkerhetssystem for datamaskiner, slik at hackerne ikke får tilgang til vitale data.
  • I 2017 vant forskerne Jonas Skogestad og Magnus Aaronsen ved UiO og OUS «Idéprisen» for sin oppdagelse av en mulig ny behandling av hjerterytmeforstyrrelser. De har tatt et langt skritt nærmere kliniske studier på grunn av Idéprisen og bistand fra Inven2.

     

    Så har du en god idé som kan bli til et produkt eller tjeneste: Ikke nøl. Gå inn på www.inven2.com/ideprisen nå og send oss din idé.