Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Hvordan bygge helseindustri i Norge – anbefalinger fra de som har gjort det før

15. august 2023 kl. 12:00 - 13:00

Dersom Norge vil bruke 11 milliarder kroner (et tenkt tall) på å bygge helseindustri i Norge, hvordan bruke dem best? Til å etablere flere oppstartsbedrifter, til å flytte fram selskapene i utviklingsfase eller sikre norsk eierskap av selskaper like før inntektene strømmer inn.

Vi har invitert fire bedriftsledere som har vært gründere eller ledere av helseindustri i vekst og spurt hva de mener er de viktigste suksessfaktorene for å lykkes. H va har vi i Norge og hva er det vi mangler om vi skal lykkes i ambisjonen om å bygge en kraftfull helseindustri med eksportinnteker? Det er i år 10 år siden legemidlet Xofigo fikk markedsføringstillatelse, blir det hyppigere suksesser med NFDs nye veikart for bygging av helseindustri?

 

Program:

12.00 – 12.05

Velkommen, innledning – Ole Kristian Hjelstuen, Adm.dir Inven2

12.05 – 12.35

Korte innlegg og debatt fra fire bedriftsledere om hva de mener er de viktigste faktorene for suksess, hva som var viktige pivotalhendelser og deres synspunkter på hva vi har i Norge som fungerer/ikke fungerer:

  • Cathrine Thomassen, Adm.dir GE Healthcare Norge. Teknologiske legemidler. Lang fartstid i GEHC, som står for nesten halvparten av eksportinntektene fra norsk helseindustri. Ca 800 ansatte.
  • Kari Krogstad. Adm.dir Medistim. Medtech. Har tatt selskapet gjennom vekstfase, økte eksportinntekter og etablering av underenheter utenfor Norge. Tidligere leder for Invitrogen og har hatt ulike roller i flere selskaper.
  • Kjetil Hestdal. Leder av Photocure i mange år, fra utviklingsprosjekt til etablering av to produkter på markedet. Legemidler, med teknisk komponent. En av få som har ledet arbeidet med å ta en norsk legemiddelkandidat hele veien fra reagensglass til marked, utenfor et stort selskap. Har etablert flere selskaper senere.
  • Thomas Ramdahl. Gründer og adm.dir i Algeta som ble etablert i 1997. Legemidler. Har ledet arbeidet med å ta en norsk legemiddelkandidat hele veien fra reagensglass til markedsklar, de siste årene i samarbeid med Bayer. Er styreleder/styremedlem i flere internasjonale biotek-selskaper.

12.35 – 13.00

Debatt og oppsummreing med Jonas Einarsson:

  • Statssekretær Ole Henrik Krat Bjørkholt (AP)– Helse og Omsorgsdepartementet
  • Arve Juritzen (H) –  Nestleder av Høyres nasjonale næringspolitiske forum
  • Thomas Axelsen – Kreftforeningen

 

Arrangementet streames her.

Detaljer

Dato:
15. august 2023
Tid
12:00 - 13:00
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://program.arendalsuka.no/event/user-view/20560?redir=%2fevent%2fmine

Arrangører

Inven2
Radforsk

Sted

Thon Hotel Arendal, Kino 2
Friergangen 1
Arendal, Arendal 4836 Norge
+ Google-kart