Tribune Therapeutics har valgt ut legemiddelkandidat

Foto (f.v): Ole Jørgen Kaasbøll (CSO Tribune), Nadja Prang (CMC konsulent), Georg Vo Beiske (CEO Tribune), Berthold Bödeker (CTO Tribune) og Gunhild Kristiansen (CMC konsulent).
18. september 2023
Selskapet Tribune Therapeutics, spunnet ut av forskning ved Universitetet i Oslo og Oslo universitetssykehus, melder at nye milepæler er nådd. Administrerende direktør Georg Vo Beiske forteller at de nylig både har valgt ut en legemiddelkandidat for behandling av fibrose, og samtidig har inngått en avtale med Bayer om utvikling og produksjon av kandidaten.

-Vi er i preklinisk fase, men har nå kommet så langt at vi har nominert den genetiske sekvensen til legemiddelkandidaten vår. I den forbindelse har vi inngått en avtale med Bayer BioPartnering som skal lage en egen cellelinje for denne legemiddelkandidaten. Dette er en mastercellebank, som skal være med det potensielle legemiddelet resten av livet, sier Georg Vo Beiske, administrerende direktør i Tribune.

Vo Beiske har bakgrunn fra Bayer, Algeta og HealthCap.

-Videre skal vi nå over i toksikologiske studier, det vil si studier av hvor godt tolerert legemiddelet er. Vi har hittil produsert legemiddelkandidaten i egen lab, men nå må kvaliteten på prosessene opp før vi kan teste det i formelle toksikologiske studier, sier Vo Beiske.

Når de toksikologiske studiene er fullført vil selskapet ta legemiddelkandidaten inn i studier på mennesker, men Vo Beiske ønsker ikke å gå inn på tidslinjene for dette.

Legemiddelkandidaten utvikles for å behandle all type fibrose i kroppen, uavhengig av årsaken.

Georg Vo Beiske er CEO i Tribune Therapeutics. Foto: Cecilie Vo Beiske.

Solide eiere og godt med kapital

Tribune Therapeutics teller i dag fire ansatte og har kontorer og laboratorier i ShareLab i Forskningsparken.

Selskapet ble satt opp av forsker Ole Jørgen Kaasbøll, forsker og professor Håvard Attramadal og Georg Vo Beiske i samarbeid med HealthCap og Novo Seeds, en avdeling i investeringsarmen Novo Holdnings under Novo Nordisk, i 2020. Ole Jørgen Kaasbøll er i dag forskningssjef i selskapet, og ble utnevnt til «Årets Innovatør» i 2021 av Inven2.

Ken Rosendal er forretningsutvikler i Inven2 og har fulgt forskerne i lang tid før selskapet ble etablert. Han er imponert over hvor langt de har kommet på kort tid.

-Det at de nå knappe tre år etter oppstarten allerede har identifisert en kandidat og har inngått en avtale med en så tung og seriøs aktør som Bayer, viser det potensialet som vi tidlig så i denne forskningen. Det blir spennende å følge dem videre over i kliniske studier i mennesker, sier Rosendal.

Ken Rosendal

Ken Rosendal er forretningsutvikler i Inven2.

I ettertid har finske Innovestor også blitt med på laget, og totalt er det investert 100 millioner kroner i Tribune, som offisielt ble lansert i juni 2021.

Les alt om forskningen og historien bak selskapet i denne artikkelen som ble laget i forbindelse med lanseringen: «Flying start for fibrosefirma».

 

Fakta Tribune Therapeutics

  • Utvikler en behandling mot fibrose, arrvev, i kroppen
  • Etablert i 2020 av oppfinnerne Ole Jørgen Kaasbøll, Håvard Attramadal og Georg Vo Beiske, samt HealthCap og Novo. En lisens på videreutvikling av molekylet til behandling av fibrose ble forhandlet frem med Inven2 i starten av 2021
  • Spunnet ut av forskning ved Institutt for Kirurgisk Forskning ved Oslo universitetssykehus og Universitet i Oslo
  • Administrerende direktør er Georg Vo Beiske med bakgrunn fra Algeta, Bayer og HealthCap og forskningssjef er Ole Jørgen Kaasbøll
  • Utfører forskingen sin ved ShareLab i Forskningsparken
  • Har mottatt støtte fra BIOTEK2021-programmet til Norges forskningsråd og er en del av SPARK, innovasjonsprogrammet for livsvitenskap ved Universitetet i Oslo