250.000 kroner til beste idé

31. mars 2023
Inven2 er i gang med å høste inn ideer til årets idékonkurranse. Vinneren får hele 250.000 kroner, i tillegg til rådgivning og hjelp til å ta idéen videre ut i markedet.

«Idéprisen» er et årlig initiativ fra Inven2 for å få inn flere idéer fra dyktige forskere, og for å prise dem som er mest innovative. Målet er å utvikle mer forskning til samfunnsnyttige produkter og tjenester.

«Med «Idéprisen» ønsker vi å få forskere til å tenke over hvilken praktisk nytte forskning deres har og formulere konkrete innovasjonsplaner som Invne2 kan bistå med å realisere», sier Jens Halvard Grønlien, visepresident for innovasjon i Inven2.

Halvard Inven2

Halvard Grønlien, VP Innovation i Inven2. Foto: Inven2/Moment Studio. 

SØKNADSFRIST 5. MAI

Idéprisen er på 250.000 kroner. I tillegg deles det ut to premier på 25.000 kroner. Søknadsfristen er i år 5. mai. Det er en fagjury som velger ut de tre mest innovative ideene.

Idéprisen er åpen for alle ansatte ved Universitetet i Oslo og alle helseforetakene i Helse Sør-Øst innen alle faggrener.

Send inn idé her.

 

VINNEREN ANNONSERES PÅ INNOVASJONSDAGEN

Vinneren vil bli annonsert på Inven2s årlige Innovasjonsdag, som i år går av stabelen 30. mai.

«Innovasjonsdagen er et arrangement for å feire alle de innovative forskerne vi jobber med, forskere som står på for å få forskning og kunnskap omgjort til produkter og tjenester som kan komme samfunnet til nytte. Vi håper mange av våre samarbeidspartnere tar turen til Forskningsparken 30. mai for å bli med på feiringen», sier Grønlien.

Mer informasjon om Innovasjonsdagen og påmelding hit kommer på Inven2 sine nettsider når det nærmer seg.

 

«IDÉPRISEN» ÅPNET INNOVASJONSDØREN

Idéprisen er ment som en katalysator for å få de gode forskningsideene opp og fram i lyset – og videre ut på markedet. I og med at alle forskerne uavhengig av fagdisiplin konkurrerer, er spennet av vinnere stort. Bare de seneste årene har prisen gått til idéer innen IKT, biomedisin og fysikk.

  • I 2022 vant Victor Greiff og kollegaer ved Universitetet i Oslo og Oslo universitetssykehus for sin metodikk for å identifisere og designe antistoffer til utvikling av legemidler basert på dyptgående immunologisk kunnskap, kunstig intelligens og maskinlæring.
  • I 2021 vant Kjell-Inge Gjesdal ved Ahus og NordicCAD, Carl Petter Skaar Kulseng ved NordicCAD, Vigdis Hillestad ved Ahus og Anne Eskild ved Universitetet i Oslo og Ahus prisen for sin idé om avansert teknologi for fosterdiagnostikk.
  • I 2020 vant lege Max Temmesfeld ved Akershus universitetssykehus med sin idé om nytt smittevernutstyr mot koronaviruset.
  • I 2019 vant forskerne Christian Tronstad, Jonny Hisdal, Trond Jenssen, Inge Petter Kleggetveit, Ørjan G. Martinsen, Håvard Kalvøy og Ole Elvebakk ved Oslo universitetssykehus og Universitetet i Oslo med sin idé om en smartsokk for diabetikere.
  • I 2018 vant stipendiat Ijlal Loutfi ved UiO med sitt prosjekt SecureRun, et sikkerhetssystem for datamaskiner, slik at hackerne ikke får tilgang til vitale data.
  • I 2017 vant forskerne Jonas Skogestad og Magnus Aaronsen ved UiO og OUS «Idéprisen» for sin oppdagelse av en mulig ny behandling av hjerterytmeforstyrrelser. De har tatt et langt skritt nærmere kliniske studier på grunn av Idéprisen og bistand fra Inven2.

 

Så har du en god idé som kan bli til et produkt eller tjeneste: Ikke nøl. Gå inn på www.inven2.com/ideprisen nå og send oss din idé.