Send inn din oppfinnelse og vinn 500.000 kroner

Innovasjonsprisen banner
1. mars 2024
Inven2 lanserer Innovasjonsprisen 2024, og vi ønsker at du som er forsker ved Universitetet i Oslo eller Helse Sør-Øst sender oss din oppfinnelse! Da kan du vinne 500.000 kroner for å jobbe videre med å realisere innovasjonen. Frist for innsendelse er 1. mai.

«Innovasjonsprisen» er et årlig initiativ fra Inven2 som skal løfte frem og hylle innovative forskere. Målet er å omgjøre mer forskning til samfunnsnyttige produkter og tjenester.

«Med «Innovasjonsprisen» ønsker vi å få forskere til å tenke over hvilken praktisk nytte forskning deres har og formulere konkrete innovasjonsplaner som Inven2 kan bistå med å realisere», sier Jens Halvard Grønlien, visepresident for innovasjon i Inven2.

Nytt av året er at vi kun kårer én vinner som får hele 500.000 kroner, i tillegg til råd og veiledning til å videreutvikle oppfinnelsen. Vinneren velges ut av en egen fagjury.

Frist for å sende inn din oppfinnelse er 1. mai, og vinneren kåres på Inven2 sin egen Innovasjonsfest 5. juni på Gaustadtoppen i Forskningsparken.

 

Bli med på fest for å feire innovasjon

På festen skal også pris for  «Årets innovatør» og «Publikumsprisen» deles ut, begge vil motta 50.000 kroner hver.

Publikumsprisen er en helt ny pris, forteller Grønlien.

«Her skal tre forskere få mulighet til å pitche sin oppfinnelse fra scenen på Innovasjonsfesten og deretter skal publikum stemme frem beste pitch og oppfinnelse. Dette blir ordentlig morsomt og noe vi ser fram til», sier Grønlien.

Han håper mange forskere vil ta turen til Innovasjonsfesten.

«Innovasjonsfesten feirer alle de innovative forskerne vi jobber med, forskere som står på for å få forskning og kunnskap omgjort til produkter og tjenester som kan komme samfunnet til nytte. Vi håper mange av våre samarbeidspartnere tar turen til Forskningsparken 5.juni for å bli med på feiringen», sier Grønlien.

Tidligere vinnere

«Innovasjonsprisen», tidligere kalt «Idéprisen» er ment som en katalysator for å få de gode forskningsideene opp i rampelyset – og videre ut på markedet.

I og med at alle forskerne uavhengig av fagdisiplin konkurrerer, er spennet av vinnere stort. Bare de seneste årene har prisen gått til idéer innen IKT, biomedisin og fysikk.

  • I 2022 vant Victor Greiff og kollegaer ved Universitetet i Oslo og Oslo universitetssykehus for sin metodikk for å identifisere og designe antistoffer til utvikling av legemidler basert på dyptgående immunologisk kunnskap, kunstig intelligens og maskinlæring.
  • I 2021 vant Kjell-Inge Gjesdal ved Ahus og NordicCAD, Carl Petter Skaar Kulseng ved NordicCAD, Vigdis Hillestad ved Ahus og Anne Eskild ved Universitetet i Oslo og Ahus prisen for sin idé om avansert teknologi for fosterdiagnostikk.
  • I 2020 vant lege Max Temmesfeld ved Akershus universitetssykehus med sin idé om nytt smittevernutstyr mot koronaviruset.
  • I 2019 vant forskerne Christian Tronstad, Jonny Hisdal, Trond Jenssen, Inge Petter Kleggetveit, Ørjan G. Martinsen, Håvard Kalvøy og Ole Elvebakk ved Oslo universitetssykehus og Universitetet i Oslo med sin idé om en smartsokk for diabetikere.
  • I 2018 vant stipendiat Ijlal Loutfi ved UiO med sitt prosjekt SecureRun, et sikkerhetssystem for datamaskiner, slik at hackerne ikke får tilgang til vitale data.
  • I 2017 vant forskerne Jonas Skogestad og Magnus Aaronsen ved UiO og OUS «Idéprisen» for sin oppdagelse av en mulig ny behandling av hjerterytmeforstyrrelser. De har tatt et langt skritt nærmere kliniske studier på grunn av Idéprisen og bistand fra Inven2.